Erica – Chic Mama

Frukt & nötbröd av surdeg

hade varit sugen på att baka matbröd hur länge som helst och satte igång med en surdeg häromdagen och efter att ha matat den i 3 dygn så satte jag igång med degen idag på eftermiddagen.
Var inte alls svårt och jag följde ett recept ur Leilas ”A piece of cake”. det var precis som hon skrivit i boken att det inte alls är så svårt som man kan tro. Det enda som tar ”tid” innan man kan börja sätta igång är ju att själva degen ska stå och bli sur under ca 3 dygn då man bara matar den med vatten och mjöl, men det är busenkelt- i med en dl av varje och vispa runt.
resultatet blev ett gott bröd och jag ÄLSKAR den knapriga ytan! blev riktigt gott med bara smör & ost till.

receptet ur ”a piece of cake” Frukt & nötbröd

Blandade i en påse blandad torkad frukt, ekologiska russin och hasselnötter

Mitt resultat blev ett lyckat surdegsbröd- lätt som en plätt 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandra

    Har också den boken, som är en favorit men har inte testat brödet någon gång.. Måste göra det sen när det börjar bli lite bättre med Edvin här hemma så det finns lite tid över 🙂

stats