Jag, Lilla E&L bakade frukostbullar igår. Elwira och Ludwig sa ”natt natt bullarna,syns i mojjon” då jag sa att dom skulle få vila i kylen under bakduk över natten *gullungarna* Så nu på morgonen bakade vi i ugnen i tio minuter och det kallar jag snabb och god morgonlyx!
Jag återkommer med rceptet här och det här kommer vi att fortsätta med ofta har jag på känn. Nu har vi ju inte heller lika nära till bageriet 😉
Ur ”Första Måltidsboken” av Johanna Westman
12 stycken/25 min/Jästid 12 tim
½ pkt jäst
2 deciliter vatten
1 deciliter mjölk
1 tsk salt
1 tsk honung
1 msk rapsolja
8 dl siktat dinkelmjöl eller 6 dl vetemjöl & 2 dl grahamsmjöl
ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. Eventuellt sesamfrön eller vallmofrön
1. Smula jästen i en bunke
2. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt resten av vattnet och mjölken. Rör i salt, honung och olja
4. Blanda ner mjölet lite i taget och knåda ordentligt för hand eller maskin till degen släpper bunken.
5. Vält upp degen på mjölat bakbord, dela den i 12 bitar och rulla runda bullar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Ställ in i kylen över natten, ca 12 timmar.
6. På morgonen: sätt ugnen på 250 gtrader och ta fram bullarna ur kylen medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med vatten eller ett uppvispat ägg och strö eventuellt över lite sesamfrön eller vallmofrön.
7. Grädda bullarna i ca 10 minuter
Det var ju ett smidigt recept det passar mig. Bakar bara om det är lätt:)
Nu har vi fått träffa Elins bebis Vanna, mysigt;)
Vilket bra tips!
ser fram emot receptet kram
Mmm vad gott!
Vilken topp bra morgon lyx. Kom gärna med recepten för det där vill jag anamma nu i höst rusket
Dom såg goda ut. Bröd gillar jag att baka och barnen också:)
JA 🙂 recept tack!
kram på dig!
å härligt med hembakat bröd. Nu blev man hungrig.
hihi bullarna syns i mojjon 😀 sött!