Erica – Chic Mama

{ FREDAGSMYS & RENSKAVSGRYTA }

Fredagsmys utan pappa har vi haft här hemma och gått bara fint. Mycket nöjda små idag som bland annat matat änder, besökt leksaksbutiken och så har vi varit och handlat, tvättat, lagat middag och kladdat ihop urgoda chokladbollar 🙂
Gick även iväg med vardagsrumsmattan (ryamatta i ull) till kemtvätten, mycket skönt att få iväg den och nästa gång den rullas ut blir i huset!

Renskavsgrytan blev exra god med egenplockade kantareller och lingon till. De rårörda lingonen blandade ju Elwira ihop på egen hand och båda två var med och plockade i farmor & farfars skog 😉

Nattade barnen innan åtta och dom slocknade direkt. Jag har suttit och kollat på Idol (såklart) och knaprat i mig Santa Marias tortilla chips i smaken SourCream & BBQ med gräddfilsdipp, så gott!

Nu ska jag ta en dusch och sedan bädda ner mig i soffan och kolla på webbtv och äta någon mer chokladboll.

HA EN RIKTIGT TREVLIG HELG!

STOR KRAM

Renskavsgryta är en enkel och god klassiker som jag älskar! Ikväll gjorde jag receptet ur Börje Salmings nya kokbok ”Vilt med Salming” Hade pressad mandelpotatis till och  egenplockade kantareller & lingon, mmm!

Update:

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 800 g renskav
  • 2 msk smör
  • kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl viltbuljong
  • 2 msk messmör
  • 1 tsk timjan
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 msk rårörda lingon

Till servering:
Kokt potatis och lättkokta grönsaker,
exempelvis gröna bönor eller
ärtor.

Gör så här

Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid
panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4–5 minuter. Tillsätt det till köttet.

Häll i grädde, fond, messmör och timjan och låt det koka ihop på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen men spar lite till dekoration. Servera med potatis och kokta grönsaker.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Majsan_Mollan

    Va gott det ser ut, instämmer med ovan.. gärna recept.
    Och visst är blomster väldigt uppskattat att få när man minst anar det eller "förtjänar" det. 😉
    Ha en härlig söndag!!!

stats