hade varit sugen på att baka matbröd hur länge som helst och satte igång med en surdeg häromdagen och efter att ha matat den i 3 dygn så satte jag igång med degen idag på eftermiddagen.
Var inte alls svårt och jag följde ett recept ur Leilas ”A piece of cake”. det var precis som hon skrivit i boken att det inte alls är så svårt som man kan tro. Det enda som tar ”tid” innan man kan börja sätta igång är ju att själva degen ska stå och bli sur under ca 3 dygn då man bara matar den med vatten och mjöl, men det är busenkelt- i med en dl av varje och vispa runt.
resultatet blev ett gott bröd och jag ÄLSKAR den knapriga ytan! blev riktigt gott med bara smör & ost till.
receptet ur ”a piece of cake” Frukt & nötbröd
Blandade i en påse blandad torkad frukt, ekologiska russin och hasselnötter
Mitt resultat blev ett lyckat surdegsbröd- lätt som en plätt 🙂
Frukt & nötbröd av surdeg
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Såg sjukt gott ut!
åh vad fint det var! =)
hehe, såg dig för en halvtimme sen på stan =) du kom och gick med vagn i rask takt 😉
Oj vad gott det ser ut! Så mycket godare med hembakat =)
PS Du har en liten award att hämta i min blogg ; )
Åh så gott det ser ut! Nu bara måste jag testa att göra surdegsbrödet.
Det ser riktigt gott ut – kanske man borde testa 🙂
hihi säg ett bröd som inte är god med smör och ost;-)
Brödet ser gott ut! och det finns inget godare bröd än nybakat! =D
Kram
åh gu så gott! Nu blev jag hungrig och vääldigt sugen på sånt bröd! 😀 ♥
nu får du komma hit med en skiva 🙂 kram
Har också den boken, som är en favorit men har inte testat brödet någon gång.. Måste göra det sen när det börjar bli lite bättre med Edvin här hemma så det finns lite tid över 🙂