Erica – Chic Mama

Hemmagjorda geléhjärtan

Är klar med mina hemmagjorda geléhjärtan nu. Hade aldrig provat gjort sådana tidigare men har i ett par år nu velat prova men aldrig blivit av och glömts bort men NU så.

Det var rätt enkelt att göra men var pilligast att få ut
gelébitarna ur formarna. Letat som en tok efter bra formar och hittade inga formar i silikon. Om någon vet vart det finns att köpa nu så tipsa mig gärna.

Man kan göra gelegodiset med eller utan socker men jag ville ha mina sockrade men sparade en ”neutral” för att visa på bilden 😉

Gelehjärtan (och choklad) är ju det ultimata alla hjärtans dag godiset. Jag känner mig som värsta hobby konditorn nu när jag lyckats få till dessa sötsaker 😀 Jag tycker det är kul att prova nya saker att experimentera med i köket.

Idag ska jag mysa & umgås med familjen samt jobba några timmar och till kvällen är  underbara solsidan ett måste som varje söndag 🙂  Ikväll presenter jag vinnaren i tävlingen med Kidelin!

Önskar en fin söndag!

Hemmagjorda gelehjärtan på fat från Mateus. Perfekt att mumsa på till alla hjärtans dag i morgon

Update: givetvis bjussar jag på receptet som kommer receptboken ”Vinterns söta” av systrarna Eisenman

Ingredienser, ca 20 bitar

6 gelatinblad
50 g glukos (finns på apoteket för ca 45 kr)
1 dl strösocker
2.5 dl vatten
6-7 droppar flytande arom/smaksättning (t. ex. hallon)
några droppar karamellfärg
strösocker
citronsyra

silikonformar för godis eller mjuka isbitsformar

Gör så här

1. Olja in formarna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2. Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 122 grader.

3. Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med ca 2 msk vatten långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst. Observera att gelatinet absolut inte får koka.

4. Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg.

5. Låt temperaturen sjunka till ca 70 grader. Fyll sedan formarna med massan.

6. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.

7. Rulla sedan gelébitarna i strösocker. Gillar du sura godisbitar kan du blanda lite citronsyra i sockret som du rullar bitarna i. Eller strunta i socker och stryk i stället lite matolja på gelébitarna så klibbar de inte.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Jag har sett att man kan köpa silikonformar på Panduro. Min kompis köpte formar där (dock inte för att göra geléhjärtan, utan för att göra chokladpraliner) och det funkade enligt henne kanon! Testa du. 😉

    Kram

  2. Brummie

    MUMS!!! panduro har hjärtformar i silikon för hemgjorda tvålar, men det funkar lika bra för andra saker också. <3

  3. maya

    åh vad fina. jag älskar gelé hjärtor, tyvärr har jag svårt att få ner dem då dem alltid fastnar i min hals… har lite svårt med gelegodisar. =(

  4. Amanda

    Åh vad roligt, kan du inte lägga ut receptet till dessa? 😀

    Vad använde du för formar då? På ikea finns det silikonformar med hjärtform, dom är egentligen till isbitar men man kan använda dom till mycket annat också 🙂

  5. sandra

    Det ska jag absolut testa! Har aldrig trott man kunde göra dessa hemma! <dins blev supersnygga! Jag tänkte fråga dig om baby eller barn converse, för jag kommer ihåg att du skrev om det förut, jag köpte förra våren till min dotter dessa små med mjuk sula, men nu har jag letat på footlocker stadium och diverse hemsidor för att hitta ett par rosa (helst ljusrosa) i strlk 22, har du ngt tips på hemsida man kan beställa ifrån? Och hur är de med hård sula i storleken om jag beställer från hemsida? Ska man välja den vanliga storleken, för vuxna är ju converse väldigt stora i storleken! Ha en bra söndag kram!

stats