Erica – Chic Mama

New York Cheesecake

Jag älskar cheesecake och favoritreceptet på dessa är de som man tillagar i ugnen.
Originalnamnet på denna kaka är ”New York Blueberry cheesecake” och är tagen ur Leila Lindholms ”A piece of cake”.
Jag valde dock att ha blåbär, hallon och björnbär denna gång. Underbart gott!


Räcker till 7-10 personer

New York blueberry cheesecake

Den ”riktiga” varianten med enbart blåbär på
Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)

Fyllningen:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)  andra bär går också bra

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats