Erica – Chic Mama

Smarrig bärpaj med blåbär,hallon, björnbär & jordgubbar

Igår bakade jag en riktigt smarrig bärpaj i lite lyxigare tappning med både pajbotten, en fyllning med mandelmassa, blandade bär; blåbär, hallon, björnbär & jordgubbar samt ett smuldegstäcke över det- riktigt gott!
Bären inhandlades på coop i lösvikt, perfekt att blanda mängden själv! bra alternativ nu när det inte finns så mycket färska bär.Receptet improviserade jag ihop mestadels men ska försöka skriva ut recept här senare.

Personligen älskar jag smulpaj och gillar du det så gillar du garanterat den här också 🙂 Nu ska jag snart kila iväg till jobbet, men först baka en fläta i håret istället *blink* Blir veckans första jobbdag för min del. Ska även leta efter ett halsband jag inte hittar, Elwira sa att jag fick låna ett av hennes och hämtade ett, sötnosen!


Ha en strålande lördag!

 

Psst! Du missar väl inte att jag är nominerad  till kategori 1″Bästa mammabloggen” & kategori 5 ”Bästa glamour/fashion mammabloggen” på mammablogg galan? jag blir jätteglad för din röst! och varje dag kan man rösta fram till den 6:e Maj 12.00

Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen!

Update: Receptet kommer här 🙂

pajbotten:

125 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk vatten

Smulpajdeg

50 g smör
1,5 dl vetemjöl
0.5 dl socker

Fyllning med mandelmassa:

40 g smör
0.5 dl socker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 msk maizena + 1 msk socker
4 dl hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär

Gör såhär:

Blanda ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ sedan in i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop smulpajsdegen med fingrarna till en grynig massa.

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och sänk värmen till 175 grader när pajskalet är färdigt.

Fyllning med mandelmassa: blanda ihop socker, smör och vaniljsocker. Riv mandelmassan och rör ner.
Blanda i ett ägg i taget. Blanda ner mjölet till en smet. Fyll pajskalet med massan.

Blanda ihop maizena & socker och blanda ihop med bären. Häll över bären över fyllningen.

Strö över smuldegsmassan över bären och grädda i ugnen 175 grader 20-30 min

Servera med exempelvis marsansås eller vispad grädde

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Jag har provat att göra paj på alla dessa bär men inte samtidigt – något som jag ska testa någon gång. Fast favoritpajerna är rabarberpaj och annanaspaj. Mums.

    Ha en fin påskhelg 🙂

  2. Vicki

    Jag är ingen pajmänniska men en bit går ner i bland. Fast det lät väldigt gott med alla dessa bär!! Barnen mina gillar paj.

    Igår hade vi underbart väder men idag lyser solen med sin frånvaro. Fast det sägs att den ska komma i morgon igen. Så vi hoppas!!

    Trevlig lördag,Vicki

stats