Erica – Chic Mama

Blåbärspaj med dinkel, grahamsmjöl & havregryn

När jag skulle sätta igång och göra min blåbärspaj som jag tjatat om ett tag nu så kom jag på att jag glömt att skriva upp vetemjöl på listan sist jag tog slut på det så jag fick improvisera lite och gjorde en smulpaj bestående av smör, grahamsmjöl, dinkelmjöl, havregryn samt rå socker.
Det blev RIKTIGT gott och med kall marsan sås till den varma pajen samt färska bär på toppen blev pricken över i:et och både ser och smakar lite lyxigare 🙂  Jag måste göra paj oftare- såå gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. saralovisa

    Åh vad sugen jag blev nu!!!! Får bli paj på lördag!;)

    Vilken otroligt fin blogg du har. Och du är så snygg! läste inlägget om din förlossning -wow säger jag bara!
    Vi försöker för fullt att bli gravida. Hoppas att det blit vår tur snart! Längtar så tills man får ha en egen liten familj!

  2. Erika svarar

    Jag använde inget speciellt recept, gjorde lite mer på "känn" men använde ca 130g smör,1 dl socker 2 dl dinkel, 1 dl grahamsmjöl och 1½ dl havregryn (kommer inte ihåg exakt) men gör så degen blir smulig utan att vara torr.
    la ca 4 dl blåbär (blandade svenska + amerikanska)i en pajform tillsammans med rå socker +lite potatismjöl och rörde om.
    Strö degen över bären och in i ugnen ca 20 min 200 grader- klart! jag serverade med marsansås men vaniljglass eller vispad grädde är också gott, en smaksak det där 🙂

  3. Linn

    Har varit med om samma sak, att stå utan vetemjöl, och istället improvisera med vad som finns hemma (dinkelflingor, linfrö, grahamsmjöl…), och det blir ju supergott. Och kanske lite nyytigare också?

stats